Hem  ¤  Gården  ¤  Om Mig  ¤  Hundar  ¤  Valpar  ¤  Kullar  ¤  Bilder  ¤  Nyheter  ¤  Länkar  ¤  Kontakt

Vår familj bor på en gård utanför Ransta, som ligger mellan Sala och Västerås. Gården har nötkreatur, hästar och får. Läs mer om gården och dess djur under "Gården".

  Jag har alltid haft stort intresse för hundar och djur. Australian Cattledogs är de hundar jag håller på med nu för tiden men förr hade jag bland annat Shäfer & Vorsteh och var aktiv i bruks.  En och annan strävhårig tax har också funnits i familjen, till min mans mindre möjliga hobby, jakt. 

Som ung jobbade jag på en ranch i Kanada med köttkor och det var då mitt intresse för Cattledogs växte fram. Min största hjälpreda var en liten Cattledog tik som höll styr på korna. Hon gjorde ett stort intryck på mig och jag bestämde mig för att en dag ha en cattledog. 

 Jag-54        Ewa & Kane

År 2002 hämtade vi hem en tik från England som vi kallar Pim. Hon har ett underbart temperament, läs mer om henne under våra hundar. Hon fick sin första kull 2005, efter besök hos en USA imp. hanne boende på kennel Wallaro i Tyskland. Från den kullen behöll vi Tillie. 

Pim fick sin andra kull 2007 och då hade vi varit i Tjeckien, kennel Kazari, som har en Kanada imp. hanne. Från den kullen behöll vi Belle.

Sen har döttrarna till Pim blivit mödrar, år 2009 fick Tillie en kull . Ur Tillies kull är vi delägare till Kelly. I år 2010, har Belle fått valpar och det skall bli roligt att se vad denna kull utvecklar sig till.

Webdesign by Silja Jonsson (2010). Copyright by Else Selin.